VIXTERIOR

VIXTERIOR

Kapszula gardrób

2016. október 04. - Vixa

Kicsit most más téma, nem klasszikus értelemben vett lakberendezés. Már amióta először találkoztam a kapszula gardrób elnevezéssel külföldi oldalakon, azóta akartam magamat mélyebben beleásni a témába. Hála a sok akciónak és a környék turkálóinak, rengeteg ruhát sikerült felhalmozni. Miután különköltöztem a szülőktől, és lényegesen kisebb lett a ruhásszekrény, - bár hála annak a bizonyos svéd cégnek, nagyon szuper szekrényünk van, de ez sem korlátlan - így komoly szervezéssel szezononként váltva elég jó kis rendszert alakítottam ki. Ezt aztán ráadásul próbálom színek szerint csoportosítani is, de sajnos mára ez megkopott és részben lustaság, részben a legyen minden kéznél elv alapján nagyon feltelítődött a szekrény és jó lenne kis több helyet produkálni benne.

A kép illusztráció, nem saját "készlet". Kattints és angol nyelvű leírást is találsz a kialakításról.

A kapszula gardrób lényege, hogy cca. 20 (van ahol csak 10, van ahol 37-40 a limit) db ruhával - plusz persze cipők és kiegészítők - húzol ki egy adott szezont. A legelső ilyen amit láttam, a teljes ruhatárat csökkentette ennyire, de aztán találkoztam a szezonos váltással, ami sokkal szimpibb, ráadásul logikusabb is.

Mivel lassan eljön egy újabb, ha minden igaz most már végső költözés, ideje átszervezni a dolgot. Már a tervezéskor gardróbszobát akartunk és ez meg is valósult, de nem szeretném túlzsúfolni, ezért jött a kapszula-ötlet, amelyet így egy szobán belül, de szezononkénti csoportosítással megoldok (?!).

Íme a menete röviden:

  1. Pakolj ki mindent amid van
  2. Csoportosíts őket, dobd ki amit nem hordasz, rosszul fest vagy kicsi/nagy
  3. Válogasd ki a maradékot
  4. Pakold be a szekrénybe az aktuális (most őszi) szezonra valót

Amit szeretsz és úgy érzed, hogy jól is áll, na meg kényelmes is, azokat tartsd meg. A többit pedig az alapján "dobáld ki", hogy melyek a te színeid, aktuális szezonban hordható és kombinálhatóak egymással. Nem annyira bonyolult, de nehéz megválni azoktól a daraboktól, amiket évek óta rakosgatunk, hogy hátha egyszer hordjuk, mert tetszik, csak valahogy mindig kikerül a képből. De most őszintén 4-5 évvel ezelőtt vásárolt ruhákat minek tartogatunk?

Az én gardróbom valahol a 2.-3. pont között mozog időhiányra meg a "mégegykicsitmegtartom"-ra való tekintettel. :) A végeredményt majd később.

A bejegyzés trackback címe:

https://vixterior.blog.hu/api/trackback/id/tr7811670638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása