VIXTERIOR

VIXTERIOR

Ion Hotel - Izland

2016. október 04. - Vixa

Ez a különleges hotel Izlandon, Reykjaviktól kb. egy órányira található igazán festői, szinte már nem is evilági környezetben. 

ion-luxury-adventure-hotel-northern_lights.jpg

Hosszú listát lehetne írni azokról a filmekről, amelyeknek az alkotói ezt a környezetet álmodták meg díszletként. A teljesség igénye nélkül: Gyűrűk Ura trilógia, Trónok harca, de Batman és James Bond is megfordult errefelé.

ion-luxury-adventure-hotel-iceland.jpg

Amikor Izlandot vesszük górcső alá, akkor láthatjuk, hogy annak ellenére, hogy mennyire északon helyezkedik el, az éghajlata mégsem annyira zord. A csodás tájak, vízesések, fjordok, rengeteg fű és moha, sziklás hegyek mellett sok vulkán meg persze egy nagy adag jég is található ezen az szigeten. Az ellentétek országa is lehetne, mivel emellett jelentős geotermikus energiákkal rendelkezik, amelyet fel is használnak amennyire csak tudnak. 

5-1200x720.jpg

Ez a hotel is valami ilyesmi. Egyszerre lett rideg és szürke és kellemesen meleg, de valahol pont ebből adódóan olyan tereket hoztak össze, ami miatt egyfajta ősi természetközeli hangulat árad belőle. Teljes összhang van a nagy üvegfelületek, faburkolatok és a kényelmes textilek között. A belső terekben és a külsőben egyaránt jutott szerep a kőburkolatoknak is, mindez a szürke sok-sok árnyalatában

6-1200x720.jpg

Letisztult design jellemzi a szobákat és az éttermet egyaránt. Az ország jellemző gazdasági ágazata a halászat, ezért az étterem falára egy hatalmas pisztráng került. Klasszikus skandináv ételeket és helyi főzdékből származó sört kínálnak a vendégeknek.

azure-destination-ion-luxury-adventure-hotel-iceland-02.jpg

azure-destination-ion-luxury-adventure-hotel-iceland-03.jpg

Számos díjjal jutalmazták a hotelt fenntarthatósága és környezettudatos tervezése miatt is. Geotermikus hővel melegített víz, antiallergén ágynemű és helyi forrásból származó organikus fürdőbekészítés várja az ideérkezőket.

deluxe-1-1280x720.jpg

A hotel teljesen beleolvad a környezetébe: megszilárdult láva, fa és helyi gyapjúból készült textilek. Kicsit ipari hangulatot pedig ellensúlyozza a kültéri spa medence, a gőzfürdők és a téli éjszakákon minden szobából látható sarki fény. A lila-zöld fényjáték azonban a legszebben az üvegfalú "Északi-fény" elnevezésű bárból látható.  

deluxe-2-1280x720.jpg

deluxe-4-1280x720.jpg

deluxe-5-1280x720.jpg

dsn60744re_180336_xx.jpg

Az étterem falán megjelenő kékes-acélos burkolat Izlandi jégtakarókat képezi le. A függönyöket a mennyezetre is felvezetve helyezték el, ami a gleccserek szimbolikus megjelenítése. A kevés napsütéses óra miatt kerültek nagy üvegfelületek a hotelbe, de emellett a látvány is fontos szerepet játszik, így még közelebb érezhetjük magunkat a természethez.

ion_hotel_restaurant.jpg

nbytnoorg6btgkuowwdyem_prz2vngf1itb-ngsnmwgqkgoybx04e5egtyg5qmxew8ruwa00g8neiv1ztttzdo-1280x720.jpg

standard-1280x720.jpg

47853480.jpg

62892589.jpg

Izland szerepel a bakancslistámon, így már nem is kérdés, hogy hova foglalok majd szobát ha egyszer eljutok oda. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vixterior.blog.hu/api/trackback/id/tr3011768015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása