VIXTERIOR

VIXTERIOR

Régi bakelitek újrahasznosítása

2016. szeptember 20. - Vixa

Ma már nem jellemző, hogy bakelitlemezt hallgassunk, főleg nem, hogy vegyünk. Kivétel persze akinek van hozzá lejátszója és régről összegyűjtött kollekciója, esetleg szakmája miatt dolgozik vele. Azonban a megunt vagy megörökölt darabok, lejátszó híján nem hallgathatóak, de újra régi fényükben tündökölhetnek és a lakás díszei lehetnek egy kis munkával.

Készíthetünk belőle fogast, kulcstartót, órát, bortartót, táskát vagy lámpát...igazából a a lehetőségek száma megszámlálhatatlan. Akármi is készül belőle, olyan lesz mint egy egyedi designer-darab és mindenki megcsodálja majd.

Mielőtt nekiesünk, azért a nézzünk utána nehogy valami felbecsülhetetlen értékű példányt fúrjunk szét vagy olvasszunk el! :)

Használhatjuk csak úgy magában is, mint tányér vagy poháralátét

A bejegyzés trackback címe:

https://vixterior.blog.hu/api/trackback/id/tr4211730067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dali300 2016.09.20. 22:42:04

na ez egy nagy tévedés!!!Jobban megy a bakelit eladása mint gondolnád.

Kaszáspók 2016.09.21. 09:54:17

Hát a poszter(ina) nagyon otthon lehet a témában, gondolom igazi audiofil, aki az mp3-on kívül nem ismer más hanghordozót. FYI a bakelit lemez jelenleg az egyik legkifinomultabb hangforrás, persze megfelelő technikai háttérrel, kb. 8-10 ezer Ft/db. De te csak barmold szét könnyű szívvel a >>pasid<< japán nyomású LP-it, meg használd fel tányéralátétnek. Biztos örülni fog neki.
Ő majd cserébe a nagyanyád menyasszonyi ruháját elhasználhatja géprongynak. Így korrekt. :))))

Mad Mind 2016.09.21. 12:03:55

Főleg, hogy nem is bakelit, hanem vinyl, mert hőre lágyul :D

Vixa 2016.09.23. 10:24:05

@Kaszáspók: Sajnos a menyasszonyi ruha már nincs meg, de a megörökölt damaszt abroszokat a pasim törlőrongynak használja a motorjához nagy előszeretettel. :))))
Viccen kívül, valóban igazatok van, hogy bizonyos körben van rá kereslet és megfelelő technikai háttérrel remek eszköznek számít, azonban a cikkel azoknak szerettem volna ötletet adni, akik nem akarják (vagy nem tudják) eladni/hallgatni és kidobni sem akarják, mert ilyen is van nem kevés.

Vixa 2016.09.23. 10:26:41

@Mad Mind: Köszi az észrevételt. A bakelit a köznapi neve, ezért írtam így.
süti beállítások módosítása