VIXTERIOR

VIXTERIOR

Tippek iskolakezdésre

2016. augusztus 23. - Vixa

Visszaemlékezve az iskolásévekre a legjobb része a sulikezdésnek az, hogy előtte könyvekért kellett menni na meg a bevásárlás. Ilyenkor mindig erőteljesebben próbáltam sugallni, hogy nekem most kellene egy új (nem mellesleg 28.) tolltartó és nem jó a sima ceruza és radír hanem az illatos/hajlékony/rózsaszíncsillogós...stb. kell. A legtöbb esetben hiábavaló próbálkozások voltak, lévén, hogy anyukám igen kreatív, költséghatékony és újrahasznosító szemlélettel állt az iskolakezdéshez. 

Viszont vannak olyan dolgok, amiket nem tudunk kikerülni, ha elsős lesz a kölyök vagy már sokadik éve használja akkor csere-éretté válnak. Ilyenek az íróasztal, székek, tárolók. Nagyon gyorsan kinövik őket 

A mai gyerekek rengeteg dolgot cipelnek nap mint nap az iskolatáskában, olyannyira, hogy felmérések alapján a gyerekek 70% panaszkodik rendszeresen fáradtságra, derékfájdalomra vagy fej- és nyakfájásra. Ez nagyon sok! Ráadásul 15 éves korukra nagyjából 20%-uknak lesz gerincferdülés is. A nagyon sok termékből ami a piacon kapható egy csekély szeletet próbálok kiválogatni, hátha ez is segítségére lesz valakinek.

1. Íróasztal

A leglényegesebb, hogy mindig a gyerek "méretéhez" válasszuk. Elsős korban még nem kell a nagy méretű, üveglapos designdarab. Neki is könnyebb tanulni a saját méretkeretei között és kényelmesebb is mint nyújtózkodni egy felnőtt asztalhoz. Nyugodtan "kuckósíthatjuk" is, így nagyobb biztonságérzete lesz tanuláskor is.

Akinek anyagi keretei megengedik érdemes körbenéznie a német Moll cég házatáján, ugyanis már évek óta folyamatosan fejlesztve az egyik legversenyképesebb ergonomikus kialakítású gyermekbútor-családot kínálják. Az íróasztalok jobb és balkezes gyerekre is kialakíthatóak, dönthető asztallappal készülnek. Ahogy növekszik a csemete úgy nő vele az asztal is. 

2. Szék

Mindenképpen olyat válasszunk, ami ergonomikus(abb) kialakítású, állítható magasságú, leér a gyerek lába és lehet mozgolódni rajta. Ez lehet forgós vagy fix kialakítású is, de akkor mindenképpen gurulós. Sok helyen találkozhatunk nagyon szépen kitalált gyereksarkokkal, ahova egy sima háttámlás széket tettek, ez viszont gyerek szempontból nézve nem praktikus. Folyton mozognak, ugrálnak, ha nyugton kell lenni 2 percig sem bírják. Fix széken hintázni fog vagy nem fogja használni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Asztali lámpák

Több szempont alapján is nekiindulhatunk a vásárlásnak. Környezettudatos szülők válasszanak olyat, amelybe az energiatakarékos izzó betekerhető és esetleg újrahasznosított anyagokból készül. Jó választás lehet - alacsony fogyasztása miatt -  LED-es lámpát beszereznünk. Legyen felfogatható asztalra stabilan és hasznos ha változtatható a fényere (akár 2-3 állású is).

Ez a Keiko lámpa például változtatható színű, ami által a legideálisabb (hideg-meleg) fényt tudjuk beállítani és a színeknek köszönhetően éjszakai világításnak is használható.

4. Tárolás

Legyen sok tároló, ceruzatartó, doboz, amibe pakolhatjuk a gyerek dolgait. Úgy alakítsuk ki, hogy a mindennapos használatú tárgyak kézközelbe kerüljenek. Az asztalon néhány régi bögre is megfelelhet erre a célra, nem kell külön ceruzatartókat vásárolni de a második képre kattintva szuper befőttesüvegből készült tartókat is láthatsz lépésről lépésre leírással.

5. A GYEREK

A legfontosabb, hogy a "tulajdonosával" egyeztetve vegyünk mindent! Ő fogja használni, ezért magyarázzuk el neki mennyit tudunk költeni rá, miért azt néztük és milyen lehetőségek vannak. A gyerekek meglepően okosan tudnak választani ha bevonjuk őket, ráadásul sokkal szívesebben is fogják használni a közösen vásárolt dolgokat. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://vixterior.blog.hu/api/trackback/id/tr3611610168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása