VIXTERIOR

VIXTERIOR

Milánói Muddica

2016. szeptember 14. - Vixa

Az olasz DiDeA Stúdió munkáját dicsérik a következő képek, amelyek egy Milánóban található étterem-bolt, a Muddica átalakítását mutatják be. A megrendelők igényei szerint egy otthonos és kényelmes helyet szerettek volna, ahol az emberek bejönnek és szívesen töltik az idejüket ott. Helyi termékeket is árusítanak, így kifejezett kérés volt, hogy az ételek elfogyasztása közben mindezt be is tudják mutatni, kedvet teremtve a vásárlásra.

schizzo-1.jpg

01.jpg

Az építészek a kínálatot egy polcrendszer segítségével tették láthatóvá, amely igazából 2 szintre tagolódik. Az alsó szinten történik az ételek kóstolása és elfogysztása, a felső szint pedig a fali polcokat jelenti, ahol csinosan elrendezve láthatóak a termékek.

03.jpg

A bejárathoz fa és vas kombinációjával megalkotott bárpultot helyeztek, mögötte pedig cseles tolós rendszerrel oldották meg, hogy ne legyen túl nyitott és mégis minden látható a polcokon. Az ajtó-táblák táblafestékkel lettek festve, így az aktuális ajánlatok is helyet kapnak.

06.jpg

A falatozáshoz magas bárszékeket gondoltak, amelyeknél szintén a fa és fémváz dominál. A fa különös hangsúlyt kapott a mennyezeti megjelenésnél is, így autentikus lett az megjelenés. További fokozásképpen pedig a bárt a hátsó, csak étkezőnek használt tértől, egy csupasz téglafallal választották el.

07-1.jpg

Különösen figyeltek arra, hogy amit lehet helyi vagy legalábbis országon belüli forrásokból oldjanak meg. Így minden fa és vasanyag, amit beépítettek vagy megterveztek bútorként, az sziciliai iparosok munkája volt, ezáltal támogatva és népszerűsítve őket. A hatszögletű greslapok szintén olasz termékek, különösen beleillenek a hely hangulatába és az utóbbi néhány évben igen elterjedtek világviszonylatban is. Jól kiemelik a vasvázak sötét tónusait és a fal rusztikusságát.

Bár pontos megnevezést ehhez nem találtam, de ilyen jellegű és színű terméket pl az ItalianGres cég is gyárt.

13.jpg

15.jpg

16.jpg

Annak ellenére, hogy nem a szokványos olaszos színekkel és nem is az éttermek nagy favoritjával (piros) dolgoztak, ráadásul a barátságos hangulatot is nyers felületekkel oldották meg, a végeredmény nagyon profi lett és megjelenését tekintve igazán nemzetközi.

A bejegyzés trackback címe:

https://vixterior.blog.hu/api/trackback/id/tr7211705081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása