VIXTERIOR

VIXTERIOR

Álmennyezetet mindenhova

2016. szeptember 17. - Vixa

Annak, hogy valaki az álmennyezet mellett dönt, több oka is lehet. Egyrészt a belmagasságot is csökkenthetjük vele, de gyakori a világítás elrejtése, gépészet takarása, akusztika vagy esetleg design szempont is. Ha magas belmagasságunk van, akkor a fűtésszámlát tudjuk jelentősen csökkenteni a magasság mellett, mivel egyáltalán nem mindegy mekkora teret kell befűteni, így még gazdaságosabbá is tehetjük a lakásunkat.

A világítás beépítése nagyban összefügg a megjelenéssel is, és különböző hatásokat érhetünk el vele, kiemelhetünk vagy elrejthetünk nem kívánt szerkezeteket. Érdemes figyelni arra, hogy alacsony hőkibocsájtású világítást helyezzünk el, mivel ez növeli az élettartamot is, de ami fontosabb, hogy biztonságos működtetést nyújt. Leggyakoribb a LED-ek alkalmazása, mivel nagyon egyszerűen szerelhetőek, tartósak, akár több évtizedig is képesek működni hiba nélkül. Ma már gyorsan szerelhető tekercsben kaphatóak fehértől a színes-színváltósig, csak egy trafó kell hozzá és házilag is beszerelhető.


Álmennyezetet készíthetünk vázra szerelve gipszkartonból, de lehet műanyag vagy fa is, esetleg fém. Bármilyen forma kialakítható belőle és szinte csak a képzelet szab határt, hogy ezt hogyan lehet még egyedibbé tenni. Mivel léteznek gipszkartonból már vízálló (víztűrő inkább) illetve tűzállóak is, így minden (tényleg minden!) helyiségbe alkalmazhatóak. 

Beépített LED világítással fürdőben ál-fallal kiegészítve:

Színes csigás:

Áttört felülettel fémből:

Patchwork jellegű fából:

Az egyik kedvencem, a csillagos égbolt. Persze ebből is van szuper és... hát mondjuk úgy, hogy kevésbé szuper kivitelű, de azért jó lehet ilyen helyiségben lenni, aludni, fürödni....:

További képek Pinteresten! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://vixterior.blog.hu/api/trackback/id/tr3911717665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása