VIXTERIOR

VIXTERIOR

Falszínek - a fehér

2016. augusztus 08. - Vixa

A legnépszerűbb és szinte minden térben megfelelő fehér mellett ma már számtalan szín áll rendelkezésünkre beltéri és kültéri festékekből egyaránt, mégsem írhatjuk le egyből ezt a színt sem.

A fehér egy nagyon univerzális, ugyanakkor nagyon tiszta szín. A legegyszerűbb, könnyű vele festeni, azonban sötét színek letakarására nem a legmegfelelőbb illetve komoly előkezelést igényelhet. Régen meszelés jelentette a festést, innen is terjedt el ez a szín. A mész egy fertőtlenítő hatású összetevő, így a fehér szín egyben ezt is szimbolizálja. A tisztaság színe.

Általában olyan terekben lehet jól alkalmazni, ahol nem lép fel egyedi színigény vagy a tér nagyon kicsi, így növelni tudjuk vele. A mai festékekből kapható olyan típus, amelynek a molekulái visszaverik a fényt, így még jobban megnövelhető vele a tér. Remekül alkalmazható fürdőszobákban csempe fölötti részekre festve, a konyhákban kiegészíti a bútort és mégsem hivalkodó. Mind a két helyen érdemes vízre kevésbé érzékeny típusok közül választani, fürdőszobában szinte kötelező a penészmentes festék használata. A gyártók oldalán rengeteg infót találhatunk erről.

Gyerekszobában is remek választás lehet a fehér, mivel a sok színes játék és színes gyermekbútorok mellé már nem kell a falak felületeként is színeset használni. Javasolt mosható festéket alkalmazni, mivel a gyerekek óhatatlanul össze fogják kenni-rajzolni a falakat, néha direkt, néha véletlenül is. 

Nagyon szép kiegészítője lehet modern lakberendezésnek is, megfelelő választás továbbá kiemelni a szoba más falainak színeit vele. A mai építészetre eleve jellemző, mint külső, mint belső térben a fehér használata. Külsőleg főként antracittal vagy meleg barnákkal egészíthető ki, enteriőrök esetén szinte minden egyéb színnel bátran használhatjuk, de legszebben a mai vonalat követve szürkékkel, bézzsel, meleg fa textúrákkal mutat. 

 

Következő alkalommal a sárgák vannak soron.

A bejegyzés trackback címe:

https://vixterior.blog.hu/api/trackback/id/tr169854866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása