VIXTERIOR

VIXTERIOR

Miért van szükség belsőépítészre/lakberendezőre?

2016. augusztus 02. - Vixa

A környezetünk kinézete jelentősen befolyásolja a hangulatunkat. Ha már eljutottál ehhez a cikkhez, akkor valószínűleg te is szeretnéd a legjobbat kihozni a körülötted lévő terekből. Azonban ez nem mindig egyszerű és néha segítségre szorulhatunk.

A legkönnyebb változtatás egy egyszerű festés lehet és ha van elképzelésed egy fél nap alatt csodát tudsz művelni. Nem mindenki tudja eldönteni milyen irányba induljon el és ehhez lehet segítséget kérni egy szakembertől. A színek kiválasztása csak egy pont az egész folyamatban és már ez sem könnyű. (Csak a színekről kapásból kb. 100 cikket lehetne írni.)

Ha teljesen új épületről beszélünk, nagyon sok variáció felmerülhet és nehéz lehet kitalálni "milyen" legyen. Az ötletek mindenkiben benne vannak, és egy lakberendező vagy belsőépítész ezeket az ötleteket " rázza gatyába". A tapasztalatok és tanulmányok révén jóval nagyobb rálátása van kreatív és műszaki oldalról is, így több ötlet közül segít kiválasztani a neked legmegfelelőbbet. Példákat mutat, elkészíthet neked egy tervet a te ötleteid alapján és közben hozzáteszi a saját ötleteit.

A meglévő szobák/házak esetében legtöbbször csak egy-egy szoba vagy emelet átalakítása a feladat. Mondhatni ez az a legegyszerűbb de nehéz is, mert ilyenkor a ház többi részéhez kell igazodni úgy, hogy közben ne vesszen el a kitalált ötlet és mégis újat mutasson az átfazonírozott rész.

Többféle stílusban is otthon kell, hogy legyen, meg kell tudnia valósítani "Micinéni rózsaszín cicás hálószobáját" vagy egy modern loftot, esetleg egy klasszikus pasztell családi nappalit. Ezeket a stílusokat megfelelően keveri, kiemeli és használja.

Figyelembe veszi az igényeidet, kicsit beléd is kell hogy lásson ahhoz, hogy megfelelően ráérezzen arra a hangulatra amit el szeretnél érni.

Ismeri az anyagokat, azok tulajdonságait és a tervhez és igényekhez szabottan módosítja azokat. Nem lehet mindenhol ugyanabból az anyagból pl. a kanapé, mert van ahol 3 gyerkőc fog ugrálni rajta lekváros-kenyérrel és kakaóval a kezükben, van ahol csak egy idős házaspár ücsörög rajta és van ahol rendszeres partiknak lesz kitéve. Mindegyik más igény és más ár.

És igen itt jöttünk el ehhez a "kínos" témához...az ár. Nem a kiválasztott anyagok és bútorok vagy a kivitelező kerül majd pénzbe, hanem a tervezés is. A jó szakember nem csak azon múlik, hogy elkér egy vagyont és utána valahogy mégsem lesz az igazi, de elmondhatod hogy ő tervezte. Függetlenül attól, hogy mennyit fizettél a tervekeért vagy csak konzultációért "megéri az árát". De TÉNYLEG! Kerülhet pár ezertől a milliókig bármennyibe (természetesen a pénztárcádhoz mérten), ha utána belépsz és érzed, hogy igen EZ AZ, ez jó és tetszik. Büszkén mutogatod és te is el tudod mondani mindenről, hogy miért olyan lett, akkor van tartalom a helyiségekben és ezt érzed is. Ilyenkor volt megfelelő a választás!

 Kép: 1,   2

A bejegyzés trackback címe:

https://vixterior.blog.hu/api/trackback/id/tr948921752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása